محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، موفق به الگوسازی، بهینهسازی و طراحی برنرهای پرایمری (مشعلهای اولیه) برای تأمین انرژی گرمایی مورد نیاز واکنش گرماگیر تولید متانول از گاز طبیعی شدند.
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت جداکنندههای فراصوت برای نمزدایی از گاز طبیعی در صنعت گاز شدند. این محصول در خروجی چاههای گازی به منظور نمزدایی و بازیابی میعانات گازی و جداسازی آنها از گاز طبیعی قابل استفاده است.
مصرف بالای گاز طبیعی باز هم به یکی از ریسکهای جدید حوزه انرژی در کشور بدل شده است و این روند عمومی را با ریسکهایی همراه ساخته؛ تا جایی که میتوان گفت زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمده است. این شرایط با سرمای بیشتر هوا و افزایش انتظاری مصرف گاز طبیعی تشدید خواهد شد.
کارشناس انرژی گفت: در ایران با اعطای یارانه خوراک ارزان و تبدیل گاز به متانول، درآمد دولت به شدت کاهش یافته است، زیرا ارزآوری دولت از محل صادرات گاز طبیعی به صورت خام، بسیار بیشتر از تولید متانول است.
آیا ایران میتواند رقمی نزدیک به ۷۰میلیون مترمکعب گاز طبیعی در روز در مرزهای شمال غربی برای ارسال به اروپا یا هر نقطه مشابهی کمتر از ۴۵ روز آینده تحویل دهد؟ پاسخ قطعا آری است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: یک هشداری نسبت به سالهای ۱۴۰۵ به بعد تا ۱۴۱۰ داریم که اگر روند ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور به همین سمت و سو برود ممکن است دچار چالش شویم و کمبود برای کشور حاصل شود.
درحالحاضر گاز طبیعی سومین انرژی مصرفی در جهان است و مطابق اکثر پیشبینیهای مراکز معتبر بینالمللی، بیشترین رشد مصرف را در بین سوختهای فسیلی در آینده انرژی دنیا خواهد داشت. به همین جهت، برخی کارشناسان قرن حاضر را قرن گاز نامیده یا این منبع را به عنوان سوخت دوران گذار به انرژیهای تجدیدپذیر قلمداد میکنند
قیمتگذاری گاز طبیعی موجب شده است جذابیت این صنعت و درآمدزایی آن در کنار اثرگذاری کشورمان در بازارهای جهانی همیشه در هالهای از ابهام قرار داشته باشد. درست به همین دلیل است که ورود گاز طبیعی به معاملات بورس انرژی، از ضروریات این صنعت است. در این مسیر میتوان از تجربه موفق معاملات برق در بورس انرژی در قیمتگذاری و تامین مالی بهره برد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اقدامهای انجام شده در پارس جنوبی و دیگر میدانها برای افزایش تولید گاز طبیعی در کشور، گفت: طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بهمنماه امسال پس از ۲ دهه به مدار تولید میآید.
کشور ایران با بیش از ۳۳ تریلیون متر مکعب ذخایر گاز، سهمی معادل ۶/ ۱۶ درصد از کل ذخایر اثبات شده گاز جهان را در اختیار دارد اما هیچ سهمی از قیمتگذاری این کالا ندارد. بورس انرژی ایران در راستای ماموریت خود به عنوان مرجعی در زمینه قیمتگذاری حاملهای انرژی و همچنین کمک به اجرایی شدن سیاستهای کلان اقتصادی، از جمله سیاستهای اقتصاد مقاومتی، درصدد راهاندازی ...
پروژه احداث متانول دوم شرکت پتروشیمی خارک با ظرفیت ۱/۴ میلیون تن در سال در دستور کار این شرکت قرار گرفته است. پتروشیمی خارک یکی از بزرگترین شرکتهای پتروشیمی فعال در تولید متانول است که به دلیل قرارگیری در خلیج فارس از ارزش افزوده بالاتری نسبت به سایر پتروشیمیهای هم گروه برخوردار است.
باور مسوولان کشور این است که عدم سرمایهگذاری طی سالهای اخیر موجب ناترازی در تولید و مصرف گاز شده و این صنعت نیز اکنون به ۸۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد، موضوعی که کارشناسان نیز بر آن صحه میگذارند و بر این باورند که میبایست در کنار اقدامات فرهنگسازی برای کاهش مصرف به موضوع سرمایهگذاری نیز توجه شود.